Втрутилися США: в Москві знайшли винного в провалі росіянина на виборах президента Інтерполу
Категорія
Політика
Дата публікації

Втрутилися США: в Москві знайшли винного в провалі росіянина на виборах президента Інтерполу

Втрутилися США: в Москві знайшли винного в провалі росіянина на виборах президента Інтерполу
Джерело:  ТАРС

Провал росіянина на виборах президента Інтерполу є наслідком втручання США в процедуру голосування.

З такими гучними звинуваченнями на адресу Вашингтона виступив перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Володимир Джабаров, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ТАСС.

"Це наочний приклад втручання у вибори, яке здійснили американці. Вони це роблять завжди, скрізь і на будь-яких рівнях: в будь-якій країні, в будь-якій міжнародній організації. Їм достатньо висловити свою думку, попрацювати з делегаціями інших країн, результати голосування будуть такі, як їм треба", - вважає Джабаров.

При цьому він підкреслив, що ніяких наслідків для Росії обрання представника Південної Кореї мати не буде, так як "ця посада в організації є технічною". Джабаров назвав Інтерпол "звичайною базою даних, в яку стікається інформація МВС і спецслужб різних країн", на підставі якої робиться запит на розшук.

"І більше нічого. На ці запити Інтерполу будь-яка країна може як відповідати, так і просто не реагувати. В цьому плані шкоди ми ніякої не понесли", - вважає російський сенатор.

Нагадаємо, 21 листопада було обрано нового президента Інтерполу. Ним став південнокорейський кандидат Кім Чон Ян. Його суперником на пост глави організації був росіянин Олександр Прокопчук. Висунення представника Росії на цю посаду викликало бурхливий скандал в усьому світі - багато країн погрожували відмовою від членства в Інтерполі, якщо організацію очолить росіянин.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як в Україні відреагували на результати виборів в Інтерполі. Голова МВС назвав черговою виграної битвою провал росіянина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?