Нові податки на розмитнення "євроблях": Верховна Рада прийняла рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Нові податки на розмитнення "євроблях": Верховна Рада прийняла рішення

Нові податки на розмитнення "євроблях": Верховна Рада прийняла рішення
Джерело:  УНН

21 листопада відбулося засідання Верховної Ради, на якому депутати проголосували за проекти щодо скасування нових податків на "евробляхі". Вони відмовилися скасовувати нові правила оподатковування - за зміни виступили всього 57 нардепів, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на УНН.

Відзначається, що нардепи відмовилися підтримати проекти постанови 8487/П і 8487/П1 про скасування рішення Верховної Ради України від 8 листопада 2018 року про прийняття у другому читанні і в цілому проект Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів". У цих проектах пропонувалося доопрацювати законопроекти щодо податків на "евробляхі" з урахуванням зауважень і пропозицій.

Нагадаємо, 8 листопада парламент прийняв закон 8487 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів для вирішення проблеми з автомобілями на єврономерах. Ці зміни були спрямовані на зниження вартості розмитнення "євроблях", але в реальності, за твердженням експертів, ця процедура, як і раніше, залишається непосильною для багатьох українців.

Зокрема, акциз за новим законопроектом реально знизиться на автомобілі тільки останніх років випуску - в середньому на 300-500 євро. А на більш старі машини він навпаки зросте - на 150-300 євро. Так як акцизний збір входить в частину обов'язкових митних платежів, то він сильно відіб'ється на загальній сумі розмитнення "євроблях" в Україні.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що "євробляхери" почали масштабну акцію протесту по всій Україні. Їх не влаштовує закон про розмитнення авто на єврономерах, який прийняла Верховна Рада і вони хочуть домогтися його скасування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?