Загроза великого військового конфлікту зростає: в Білорусі виступили з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Загроза великого військового конфлікту зростає: в Білорусі виступили з гучною заявою

Загроза великого військового конфлікту зростає: в Білорусі виступили з гучною заявою
Джерело:  БЕЛТА

У всьому світі зростає загроза великого військового конфлікту, але міжнародне співтовариство ще не усвідомило цього.

З такою гучною заявою виступив глава МЗС Білорусі Володимир Макей, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на БЕЛТА.

Макей вважає, що сьогодні військова ситуація в світі аналогічна з подіями початку XX століття. Але він переконаний, що в багатьох країнах світу цього поки не помічають.

"У Білорусі є відчуття, що по-справжньому усвідомлення реальності наростаючої загрози великого військового конфлікту в світі не відбулося, так як більшість держав стурбовані власними інтересами і не вживають кроків щодо врегулювання ситуації, що склалася", - вважає Макей.

На думку білоруського міністра закордонних справ, головною проблемою сучасного світу є "високий градус недовіри" між країнами, без подолання якого неможливо уникнути конфронтації. Він також підкреслив, що погіршують і без того напружену ситуацію США, які мають намір вийти з ракетного договору з Росією. Макей додав, що сьогодні тільки Мінськ підтримує резолюцію Москви про збереження Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності з США.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що екс-глава СРСР Михайло Горбачов заявив про те, що рішення Дональда Трампа про вихід США з Договору про ядерне озброєння з Росією є помилкою, зробленою не від великого розуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?