Німеччина, Литва та Естонія звернулися до українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина, Литва та Естонія звернулися до українців

Німеччина, Литва та Естонія звернулися до українців
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини, Литви та Естонії висловила свою підтримку українцям з нагоди 5-ої річниці Революції гідності. Так, голова МЗС ФРН Гайко Маас заявив, що Берлін не забув сподівань людей, які вийшли 5 років тому на Майдан Незалежності, передає ONLINE.UA.

"П'ять років тому тисячі українців вийшли на Майдан у Києві, щоб використати своє демократичне право: вони підняли свій голос за правову державу та за вільну і суверенну Україну", - зазначив німецький дипломат.

За його словами, у Берліні також "не забули страждання, які українцям довелось терпіти впродовж останніх п’яти років – понад сотня людей загинули під час протестів, а кілька тисяч загинули внаслідок конфлікту на Сході України".

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс підкреслив, що Україна, попри значні проблеми, таки досягла значних успіхів.

"Я вітаю українців з Днем гідності і свободи. Через 5 років після Майдану тисячі людей продовжують чинити опір агресору і жертвують життям заради європейського майбутнього своєї країни. Незважаючи на проблеми, що залишилися, Україна досягає великих успіхів. Литва разом з вами", - написав у Twitter голова МЗС Литви.

У МЗС Естонії зазначили, що в річницю Революції гідності згадують усіх загиблих.

"Сьогодні минають 5 років від початку Майдану, коли українці зробили сміливий крок до європейських цінностей. Естонія підтримує український народ і пам'ятає всіх тих, хто віддав своє життя, захищаючи цінності демократії, свободи та відкритості", - йдеться у повідомленні МЗС Естонії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  ГПУ назвала головних підозрюваних в розстрілах на Майдані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?