Рекордний обвал цін на нафту: у Росії готуються рятуватися від наслідків
Категорія
Світ
Дата публікації

Рекордний обвал цін на нафту: у Росії готуються рятуватися від наслідків

Рекордний обвал цін на нафту: у Росії готуються рятуватися від наслідків
Джерело:  online.ua

У Росії заговорили про необхідність економічних реформ після рекордного обвалу цін на нафту, який стався напередодні. У Центробанку вважають, через це російський рубль може ще більше ослабнути, а ставки ПДВ підвищитися.

Про це заявила очільниця Банку Росії Ельвіра Набіулліна в ході засідання Держдуми РФ, повідомляє ONLINE.UА.

Набіулліна вважає, що обвал світових цін на нафту призведе до нових торгових воєн і нових санкцій. Але вона додала, що російська екноміка на сьогоднішній день не настільки чутлива до коливань цін на "чорне золото", хоча істотний фактор ризику існує.

В результаті падіння цін на нафту, за прогнозом Набіулліної, зростання ВВП в Росії в наступному році знизиться до 1,1-1,7%. Глава ЦБ Росії також не виключає, що в 2019 році ціни на нафту і зовсім можуть знизитися до 35 доларів за барель, що призведе до серйозних наслідків для Росії.

Нагадаємо, світові ціни на нафту за останні два тижні опустилися майже на 10 доларів. Трейдери побоюються повторення ситуації кінця 2014 року, коли ціни за кілька місяців впали більш ніж в два рази.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що ціни на "чорне золото" еталонних марок продовжують падати через новини про підготовку зустрічі країн ОПЕК + у Відні, яка запланована на початок грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?