Порошенко вніс законопроект про перейменування Дніпропетровської області
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко вніс законопроект про перейменування Дніпропетровської області

Порошенко вніс законопроект про перейменування Дніпропетровської області
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко вніс на розгляд законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську. Він також наголосив, що декомунізацію слід завершити, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського глави.

"На карті України не може бути місця для Петровського. Мало того, що він один з керівників комуністичної диктатури, він ще й співорганізатор і виконавець Голодомору, геноциду українського народу, - зазначив глава держави, додавши, що - "Дніпропетровська область стане Дніпровською, а місце Петровського - на звалищі історії", - сказано в повідомленні.

Вказано, що процедура зміни назви області передбачає поправки до Конституції.

"Аналіз показує, що за Дніпровську область проголосує більше трьохсот депутатів. Потрібен не піар, а результат - тобто остаточне завершення декомунізації", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, за законом про декомунізацію визначено, що до символіки комуністичного тоталітарного режиму належать, зокрема назви областей, в яких використані імена або псевдоніми осіб, що займають керівні посади в комуністичній партії, вищих органах влади і управління СРСР, УРСР (УРСР).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутати Верховної Ради 18 жовтня ухвалили закон про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо введення відповідальності для росіян за незаконний перетин кордонів України. За законопроект проголосували 243 нардепа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?