Додон вирішив піти проти уряду своєї країни через дружбу з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Додон вирішив піти проти уряду своєї країни через дружбу з Росією

Додон вирішив піти проти уряду своєї країни через дружбу з Росією
Джерело:  online.ua

Президент Молдови Ігор Додон стверджує, що Росія назавжди залишиться стратегічним партнером Молдови та пообіцяв їм відстоювати російську мову і права російськомовних громадян. З даною заявою він виступив перед депутатами російської Держдуми, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NewsMaker.

Свою промову Додон почав з того, що заявив: Російська Федерація була, є і буде стратегічним партнером для Молдови, на що депутати відреагували оплесками. За його словами, майже все населення Молдови в більшій чи меншій мірі володіє російською мовою, а третина молдовських громадян називають російську мову основною мовою спілкування.

 "Російській мові в Молдові законодавчо надано статус мови міжнаціонального спілкування", - додав президент Молдови і пообіцяв зберегти статус російської мови.

Варто зазначити, нещодавно Конституційний суд Молдови визнав застарілим закон від 1989 року, який наділяв російську мову статусом мови міжнаціонального значення.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Молдови Ігор  Додон заявив, що опозиція намагається поновити конфлікт  у Придністров’ї, щоб "втягнути в нього Росію". Він сподівається, що вибори до парламенту, які заплановані на осінь, розставлять все по місцях і нейтралізують можливі ризики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?