Тривожні новини з Криму: окупанти тримають ув'язнених українців в "ямі"
Категорія
Події
Дата публікації

Тривожні новини з Криму: окупанти тримають ув'язнених українців в "ямі"

Тривожні новини з Криму: окупанти тримають ув'язнених українців в "ямі"
Джерело:  online.ua

Кримські окупанти тримають затриманих українців в спецкарцері, так званій "ямі".

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, передає ONLINE.UА.

"Серед них - затриманий два тижні тому Ділавер Гафаров. В карцер потрапили і учасники справи "Веджіє Кашка"- Бекір Дегерменджи, Руслан Трубач, Кязім Аметов. Ще двоє кримських татар виявилися в "спецблоці" в Ростові-на-Дону. Обидва - фігуранта справи "Хізб ут-Тахрір" Ремзі Меметов і Енвер Мамутов", - уточнила Денисова, наголосивши, що вже звернулася до українського консула, щоб він перевірив цю інформацію.

На тлі тривожних новин з окупованого Криму Дениса також направила запити до Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяні Мокалькової та голові Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлу Федотову. У них вона зажадала прийняття заходів щодо забезпечення належних умов утримання українців і в разі потреби надання їм медичної допомоги.

Денисова підкреслила, що не тільки в Криму, але і на Донбасі окупанти не дотримуються прав людини в місцях позбавлення волі. За її даними, на території ОРДЛО на даний момент функціонують 28 колоній, в яких станом на 2014 рік відбували покарання понад 16 тисяч українців.

"Майже 900 в'язнів написали заяву, що хочуть відбувати покарання на контрольованій України території і підкреслила, що Україна готова до обміну ув'язненими, але процес постійно зривають представники окупаційної "влади", - додала Денисова.

На тлі ситуації, що склалася вона звернулася до глави моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіони Фрейзер. Уповноважена з прав людини в Україні представила їй факти порушення прав ув'язнених окупантами на Донбасі і в Криму.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як російські тюремники жорстоко знущаються і б'ють українського політв'язня Володимира Балуха.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?