Газпрому доведеться заплатити Україні 172 мільярди штрафу: суд ухвалив важливе рішення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпрому доведеться заплатити Україні 172 мільярди штрафу: суд ухвалив важливе рішення

Газпрому доведеться заплатити Україні 172 мільярди штрафу: суд ухвалив важливе рішення
Джерело:  online.ua

Верховний суд України відхилив скаргу російського "Газпрому" на стягнення Антимонопольним комітетом 172 мільярди гривень штрафу і пені. Про це йдеться в рішенні суду, повідомляє ONLINE.UА.

У постанові зазначено, що ухвала Господарського суду Києва від 19 червня і постанова Київського апеляційного господарського суду від 30 серпня щодо газової суперечки Газпрому і Нафтогазу, які зобов'язують російського газового монополіста виплатити до держбюджету України 172 млрд гривень штрафу, залишаються в силі.

"Постанова набуває законної сили з моменту його прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає", - йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, в січні 2016 року Антимонопольний комітет України наклав штраф на "Газпром" в розмірі 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Російська компанія намагалася оскаржити це рішення.

Потім Київський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду нижчої інстанції про підтвердження стягнення з "Газпрому" штрафу, який виріс вже до 172 млрд грн (близько 6,4 млрд доларів) за рахунок пені.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Стокгольмський арбітраж прийняв рішення за позовами "Газпрому" і "Нафтогазу" про розірвання контракту і перегляд тарифів. Ці позови об'єднали в одну справу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?