Ситуація в Азовському морі: у Путіна зробили ще одну цинічну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Ситуація в Азовському морі: у Путіна зробили ще одну цинічну заяву

Ситуація в Азовському морі: у Путіна зробили ще одну цинічну заяву
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, коментуючи слова голови дипломатії ЄС Федеріки Могеріні, заявив, що перевірка Росією суден та їх безпідставне затримання в Азовському морі нібито не є протиправними, і відповідають домовленості між РФ та Україною, яка була укладена у 2003 році, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Зазначимо, раніше Могеріні заявила, що Євросоюз збирається застосувати конкретні заходи щодо Росії через ситуацію в Азовському морі.

"Я б порадив перш ніж робити які-небудь заяви, почитати договір між РФ і Україною від 2003 року. З нього буде кристально ясно, що дії з перевірки тих чи інших суден абсолютно вписуються у домовленості між Москвою і Києвом, які діють і визначають статус Азовського моря як внутрішніх вод двох держав", – заявив глава МЗС РФ.

Окрім того, російський дипломат поскаржився, що нібито "не чув жодних звинувачень або стурбованості з боку Брюсселя", коли Україна затримувала російські риболовецькі судна, які заходили у порти окупованого Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 жовтня Європейський парламент схвалив проект резолюції по Криму і Донбасу, яка передбачає посилення санкцій проти Росії в разі загострення ситуації в Азовському морі. Європейські парламентарії визнали, що Росія намагається привласнити Азовське море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?