У Києві відкривається масштабна виставка, присвячена Революції Гідності: ​​що там буде
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві відкривається масштабна виставка, присвячена Революції Гідності: ​​що там буде

У Києві відкривається масштабна виставка, присвячена Революції Гідності: ​​що там буде
Джерело:  online.ua

21 листопада в Києві в Мистецькому арсеналі відкрилася виставка "Революціонуймо". Вона присвячена Революції Гідності в Україні 2013-2014 років. У виставці візьмуть участь понад 30 сучасних художників з 15 країн, які через живопис, фото і відео, а також за допомогою красномовних інсталяцій поговорять про революції та проаналізують революцію як суспільне явище. Що можна побачити на виставці "Революціонуймо" - в матеріалі ONLINE.UА.

Відкриття виставки "Революціонуймо" відбудеться о 19:00 21 листопада в Мистецькому арсеналі, розташованому в Києві на вулиці Лаврській, 10-12. Вона буде проходити більше двох місяців, до 27 січня 2019 року.

"Події Революції Гідності, такі одночасно надихаючі і демотивуючі, радісні і трагічні, зрозумілі і не дуже, для мільйонів українців ще не стали історією. На це потрібен час, щоб з'ясувати, зрозуміти, загоїти. Але не забути."Революціонуймо" пропонує сучасний арт-простір для нових роздумів, переосмислення, інтерпретацій складного минулого. Художники формували ідентичність Євромайдану і були його авангардом. Сподіваємося, що в стінах Мистецького Арсеналу відвідувачі відкриють ще не пізнані вимірювання революційної стихії Майдану в ширшому контексті, відчують себе вільними і відповідальними співавторами нашої історії", - охарактеризував виставку гендиректор Ніцонального музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

На виставці можна буде побачити серію малюнків української художниці Лесі Хоменко, які вона створила на Майдані, куди приходила з маленькою дитиною у візочку. На них зображені учасники Революції Гідності. В рамках виставки "Революціонуймо" свої роботи також представлять румунські художники Флорін Тюдор і Мона Ватамау - це інсталяція під назвою "Мертві мовчать", яку уособлюють згаслі свічки, що звисають зі стелі.

Відвідувачі Мистецького Арсеналу також зможуть побачити світлини із серії "Барикада" російського фотожурналіста Павла Вольберга, багатоканальну інсталяцію Саші Курмаза, який зняв активістів Майдану, що сплять на підлозі захопленої Київської міської адміністрації, а також багато інших робіт, присвячених п'ятій річниці Революції Гідності.

Де проходить виставка "Революціонуймо": в Мистецькому Арсеналі за адресою - м.Київ, вул. Лаврська, 10-12

Тривалість виставки: 21 листопада - 27 січня

Ціна квитка: 21 і 22 листопада - вхід вільний;
з 23 листопада: повний квиток - 80 грн, пільговий - 40 грн, сімейний - 160 грн.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, які заходи в Києві проводилися в День Гідності та Свободи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?