В МЗС України розповіли, як РФ блокує введення миротворців на Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС України розповіли, як РФ блокує введення миротворців на Донбас

В МЗС України розповіли, як РФ блокує введення миротворців на Донбас
Джерело:  Укрінформ

Кремль намагається свідомо блокувати навіть обговорення можливості впровадження миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв’ю  "Укрінформу", передає ONLINE.UA.

За його словами, на даний момент українська сторона домовляється про те, щоб це питання обговорювалося в нормандському форматі на рівні політичних директорів.

"Обговорення відбудеться на наступному тижні у Берліні. Чи буде якесь просування – подивимося", - сказав він.

Очільник МЗС пояснив, що перепони в питанні миротворців створює Російська Федерація.

"Проблема в тому, що Росія намагається свідомо блокувати та торпедувати цю ідею. Напрямок її дій полягає в легітимізації окупації на Донбасі та намаганні потім впихнути російський протекторат у вільну демократичну європейську Україну, що за визначенням неможливо. Також Росія спекулює тим, що не хоче вести субстантивних переговорів, намагаючись вказувати на вибори, які будуть наступного року в Україні", - додав міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що так звана "міс ДНР" Анастасія Бабир виступила з несподіваним закликом до бойовиків Донбасу.  Вона звернулася до російських військових і попросила їх виїхати з Донбасу, так як немає зовсім ніяких надій на краще.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?