Меркель погрожує бойкотувати саміт ЄС: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель погрожує бойкотувати саміт ЄС: що сталося

Меркель погрожує бойкотувати саміт ЄС: що сталося
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель погрожує бойкотувати саміт ЄС 25 листопада, якщо до цього часу не буде повністю узгоджений проект угоди щодо Brexit. Зазначається, що німецький посол в ЄС також погрожував бойкотом на зустрічі в Брюсселі 20 листопада, передає ONLINE.UA з посиланням на The Times.

"Угода має бути завершена, або Меркель не буде присутня. Ми не хочемо змін у тексті, і це ускладнює отримання згоди з боку Терези Мей", - сказав він.

Співрозмовник в офісі британського прем’єр-міністра заявив, що позиція Меркель була передана Терезі Мей, і вона сприйняла її серйозно.

"Найбільшою перешкодою для завершення переговорів є Іспанія , яка відмовляється підтримати угоду, якщо Мадрид не отримає право вето на торгівельну угоду з Британією. Іспанський прем’єр планує використовувати торговельні переговори між ЄС та Британією, щоб переглянути вимоги щодо "спільного суверенітету" над Гібралтаром", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлерка Німеччини  Ангела Меркель заявила, що багато країн колишнього СРСР на сьогоднішній день змушені відновлювати свою територіальну цілісність через Росію,  яка розпалила конфлікти в Україні, Вірменії, Молдавії, Грузії та Азербайджані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?