"Нафтогаз" знизив ціну на газ для промспоживачів
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Нафтогаз" знизив ціну на газ для промспоживачів

"Нафтогаз" знизив ціну на газ для промспоживачів
Джерело:  online.ua

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" знизила ціни на природний газ для промислових споживачів і установ, що фінансуються з державного бюджету. Про це повідомляється в прейскуранті НАК, передає ONLINE.UA.

Вказано, що ціни на газ знизилися на 16,5-17%, або на 2406-2286 гривень, до 11 152,8 - 12 180 грн/тис. куб. м (усі ціни вказані з ПДВ) залежно від умов споживання і оплати.

"Ціна на газ "Нафтогазу" для промислових споживачів, які споживають від 50 тис. куб. м за місяць, за умови відсутності заборгованості за газ і на умовах передоплати, встановлена на рівні 11 152,8 грн/тис. куб. м, на умовах оплати за фактом поставки - 12 180 грн/тис. куб. м.", - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що такі ціни діятимуть для контрактів, укладених до 1 жовтня поточного року.

Нагадаємо, в січні 2016 року Антимонопольний комітет України наклав штраф на "Газпром" в розмірі 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Російська компанія намагалася оскаржити це рішення.

Потім Київський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду нижчої інстанції про підтвердження стягнення з "Газпрому" штрафу, який виріс вже до 172 млрд грн (близько 6,4 млрд доларів) за рахунок пені.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Стокгольмський арбітраж прийняв рішення за позовами "Газпрому" і "Нафтогазу" про розірвання контракту і перегляд тарифів. Ці позови об’єднали в одну справу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?