Україна може стати газовою державою: в Кабміні здивували неочікуваним прогнозом
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна може стати газовою державою: в Кабміні здивували неочікуваним прогнозом

Україна може стати газовою державою: в Кабміні здивували неочікуваним прогнозом
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна до 2025 року має шанс стати газовою державою, яка задовольняє власні потреби і експортує. Він також додав, що Німеччина може вигідно вкласти свої інвестиції в Україну і отримувати енергетичні ресурси з іще одного джерела, передає ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.

Голова Кабміну нагадав, що українська газотранспортна система була побудована для транзиту російського газу до Європи. Потужність трубопровідної системи становить 146 млрд кубометрів газу на рік. В даний час використовується 90 млрд.

"Ми сприймаємо "Північний потік-2" наступним чином: Росія хоче взяти Європу в заручники, ця ідея є ще однією гібридною зброєю проти Європи. Як тільки Росія задомінує на газовому ринку, вона зупинить постачання. Назвіть мені гарантію, яку Росія давала останнім часом і дотрималася її?.. Ми ж хочемо стати газовою державою, яка задовольняє власні потреби і експортує. Ми можемо зробити це до 2025 року. А ви можете вигідно вкласти свої інвестиції в Україну і отримувати енергетичні ресурси з іще одного джерела", - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, в минулому році, Україна імпортувала майже 14 млрд кубометрів природного газу на суму понад 3,2 млрд доларів. Весь газ імпортувався з Європи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  з 1 листопада 2018 року в Україні підняли тарифи на газ для населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?