Росія чекає рекордне падіння цін на нафту
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія чекає рекордне падіння цін на нафту

Росія чекає рекордне падіння цін на нафту
Джерело:  online.ua

Ціни на нафту в довгостроковій перспективі серйозно знизяться - приблизно до $50 - і будуть перебувати приблизно на цьому рівні в реальному вираженні. Такий прогноз зробив глава Мінекономрозвитку РФ Максим Орєшкін після засідання уряду, на якому розглядався довгостроковий макропрогноз до 2036 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Интерфакс".

"Ми очікуємо досить серйозне зниження і досить низький рівень цін на основні сировинні товари в довгостроковій перспективі", - прокоментував Орєшкін базовий варіант довгострокового прогнозу.

 Російський чиновник прогнозує, що до 2025-2030 року ціни на нафту будуть перебувати на рівні приблизно $50 за барель і далі зберігатися на цьому рівні в реальному вираженні.

"Цей рівень відповідає довгостроковим багаторічним, за кілька десятиліть, я б сказав за 100 років, цінам, які складалися на нафтовому ринку, і зрозуміло, що вони відображають ті ризики, які є з точки зору зміни структури попиту в глобальній економіці, структурі попиту на енергію", - додав Орєшкін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США пригрозили Росії морської блокадою, щоб запобігти її енергопоставкам в країни Близького Сходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?