Порошенко підписав закони про "євробляхи" - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко підписав закони про "євробляхи" - перші подробиці

Порошенко підписав закони про "євробляхи" - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Український лідер Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook президента.

За його словами, всі кошти від цього, від першої й до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію.

"Це – непростий компроміс між державою та фактичними власниками авто, між тими, хто вже прийняв як даність неминучість податків, і тими, хто лише отримав шанс стати сумлінним платником податків. І от щоби останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші ідуть на добру справу, їх і вирішили в цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам", – вважає Порошенко.

Він також додав, що від Пенсійного фонду буде вимагати регулярно звітувати про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто.

Український глава закликав власників авто з європейськими номерами "у передбачений законом термін скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту".

"Без податків не буває армії, без податків не буває доріг, без податків не буває освіти. І державу будують не президенти, не уряди, не депутати, а платники податків. Це має стати аксіомою, і підписання зазначених законів – крок у тому напрямку. Дякую усім за розуміння і здатність до компромісу", – додав Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні знизили тарифи на розмитнення авто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?