Google присвятив дудл творцеві Незнайки Миколі Носову
Категорія
Культура
Дата публікації

Google присвятив дудл творцеві Незнайки Миколі Носову

Google присвятив дудл творцеві Незнайки Миколі Носову
Джерело:  online.ua

23 листопада виповнюється 110 років з дня народження відомого радянського дитячого письменника, драматурга і сценариста Миколи Носова. Американська компанії Google вирішила в традиційний спосіб відзначити цю подію, тому присвятила йому свій дудл, передає ONLINE.UA.

Так, логотип компанії у пошуковику оформлений в стилі перших кольорових ілюстрацій до збірок оповідань письменника. На ньому зображений Носов, який сидить на лавці в казковому місті разом з вигаданим ним персонажем Незнайкою. Варто зазначити, що в описі до дудлу Google акцентує увагу на тому, що твір Миколи Носова "Пригоди Незнайки і його товаришів" спочатку було видано відразу двома мовами: українською та російською.

Як відомо, сам автор писав тільки російською мовою, в цьому випадку переклад на українську зробив Федір Маківчук. А сам твір вперше було видано з подачі українського письменника і друга Носова Богдана Чалого в його журналі "Барвінок" (на двох мовах). Що цікаво,  дудл з Миколою Носовою можуть бачити лише жителі України і Росії.

Нагадаємо, Микола Носов народився в 1908 році в Києві. В Україні його сім'я проживала ще в Ірпені. З дитинства майбутній літератор захоплювався театром, музикою, шахами і електротехнікою. Кар'єра Носова як письменника почалася з казок, які він розповідав своєму синові і його друзям. Зокрема, після Другої світової війни його оповідання надрукував журнал "Мурзилка".

Серед найвідоміших творів Носова зазначимо трилогію романів-казок про пригоди Незнайки, повість "Вітя Малєєв в школі і вдома", цикл оповідань "Фантазери".

Помер письменник у 1976 році в Москві, йому було 67 років.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  27 вересня 2018 року найбільшому пошуковику Google виповнилося 20 років. На честь ювілею компанія випустила видовищний святковий дудл, в якому показала яскраву історію пошукача.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?