Ціни на нафту рекордно обвалилися - відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту рекордно обвалилися - відома причина

Ціни на нафту рекордно обвалилися - відома причина
Джерело:  online.ua

Ціни на "чорне золото" опустилися до мінімумів 2018 року. Вказано, що це спровокували побоювання про виникнення профіциту сировини на ринку на тлі слабкого прогнозу зростання економіки. Це підтверджують дані біржових торгів на сайті Investing.com, передає ONLINE.UA.

Так, ф'ючерси на нафту сорту Brent знизилися на 1,1 % до 61,90 долара після досягнення позначки в 61,52 долара за барель — мінімуму з грудня 2017 року. Ф'ючерси на північноамериканську суміш WTI опустилися на 2,4 % до 53,3 долара за барель, раніше наблизившись до мінімуму з жовтня 2017 року, досягнутому минулого тижня.

Світовий рівень пропозиції у 2018 році збільшився. США, РФ і Саудівська Аравія виробили більше за третину від загального об'єму світового споживання, який складає приблизно 100 мільйонів барелів на добу.

"Котирування нафти відступили від максимумів початку жовтня приблизно на 30 %, оскільки в четвертому кварталі світовий обсяг виробництва почав перевищувати рівень споживання, ознаменувавши завершення періоду недоліку пропозиції, що почалася в першому кварталі 2017 року", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США пригрозили Росії морської блокадою, щоб запобігти її енергопоставкам в країни Близького Сходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?