Як ФСБ примушує українців таємно співпрацювати з РФ - дані СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Як ФСБ примушує українців таємно співпрацювати з РФ - дані СБУ

Як ФСБ примушує українців таємно співпрацювати з РФ - дані СБУ
Джерело:  online.ua

Співробітники СБУ викрили деякі випадки вербування українців російськими спецслужбами. Так, нещодавно двох харків'ян, які в приватних справах вирушили до Росії, затримали співробітники дорожньо-патрульної служби та передали представникам ФСБ РФ, передає ONLINE.UA.

Вказано, що спецслужба намагалися отримати від харків'ян інформацію про їхні зв'язки з СБУ, однак, не отримавши необхідних "зізнань", їх змусили погодитися на таємне співробітництво. У ФСБ сподівалися, що українці будуть по телефону отримувати інструкції від російських кураторів.

Натомість, повернувшись на Батьківщину, завербовані українці відразу ж звернулися до правоохоронних органів.

"Такі випадки непоодинокі і фіксуються також на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, на Луганщині співробітники СБУ, задіяні в ООС, попередили залучення нашого співвітчизника в злочинну діяльність на користь терористичної організації так званої "ЛНР", – заявили в прес-центрі СБУ.

У СБУ нагадали, що в поле зору спецслужб країни-агресора, а також проросійських бойовиків може потрапити кожен і додали, що державна зрада, відповідно до Кримінального кодексу України, карається позбавленням волі на строк до 15 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше СБУ викрила групу інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до підготовки до втручання у вибори президента України в 2019 році. На даний момент їх діяльність заблокована в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?