Путін як учень Сталіна розуміє загрози від України: в Канаді зробили гучну заяву про Голодомор
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін як учень Сталіна розуміє загрози від України: в Канаді зробили гучну заяву про Голодомор

Путін як учень Сталіна розуміє загрози від України: в Канаді зробили гучну заяву про Голодомор
Джерело:  Укрінформ

Сучасне покоління в усьому світі зобов'язано захистити пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-33 років, організатором якого був радянських диктатор Йосип Сталін. Міжнародне співтовариство зобов'язане зберегти важливий людський зв'язок зі спогадами про геноцид, які до сих пір намагається стерти Кремль своєю пропагандою.

З такою заявою і закликом до всього світу виступила канадська сенаторка Рейнел Андрейчак в Оттаві під час вшанування жертв Голодомору, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Укрінформ.

Андрейчак підкреслила, що 85 років тому Голодомор змусив українців замовкнути, але так і не зміг їх здолати, як того домагався Сталін. Зараз, за словами канадської сенаторки, Україні знову доводиться боротися за свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, які намагається зруйнувати Кремль.

"Сталін, який є одним з організаторів Голодомору, боявся українців, їх незалежності і небажання підкоритися російському імперському проекту. Путін як хороший учень також розуміє загрози, які успішна і демократична Україна створює його правлінню. Саме тому друзі України в усьому світі піднялися разом. Саме тому ми повинні пам'ятати про Голодомор і усвідомлювати його релевантність 85 років потому", - підкреслила Андрейчак.

Нагадаємо, 24 листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв Голодомору - майже чотирьох мільйонів загиблих в результаті штучного голоду селян радянської України, знищених сталінським режимом у 1932-1933 роках.

Голодомор в Україні визнали геноцидом багато країн світу, в числі яких Естонія, Латвія, Литва, Польща, Канада, Португалія, Австралія, США, а також Ватикан. Росія досі категорично відмовляється визнавати сталінську політику проти українців в 1932-33 роках актом геноциду.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Сенат США одноголосним рішенням прийняв двопартійну резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?