Меркель вперше назвала терміни, коли Україна може вступити в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель вперше назвала терміни, коли Україна може вступити в ЄС

Меркель вперше назвала терміни, коли Україна може вступити в ЄС
Джерело:  online.ua

Україна може стати членом Європейського союзу через п'ять-шість років. Такі терміни назвала канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час візиту до Києва, який відбувся на початку листопада.

Про це повідомив ураїнський парламентарій Ігор Кононенко в ефірі українського телеканалу, передає ONLINE.UА.

Перший заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" вважає, що така заява Меркель має налаштувати українців на оптимістичний лад. Він підкреслив, що вперше такий вагомий європейський політик як Меркель зробив прогноз щодо термінів вступу України в ЄС.

"Ще раз підкреслюю, що це вперше прозвучало від політика такого рівня", - додав Кононенко.

Раніше з не менш оптимістичною заявою про вступ України в НАТО виступили в США. Про це йдеться в спільній заяві українського міністра закордонних справ Павла Клімкіна та глави Держдепу США Майка Помпео за підсумками засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США. Вашингтон переконаний, що одного дня Україна буде в НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UА, в останньому звіті комітету із закордонних справ ЄС щодо імплементації угоди про асоціацію між Україною та ЄС кажуть, що Україна досягла прогресу на шляху до європейської інтеграції з важливими досягненнями після підписання Угоди про асоціацію в 2014 році. За цей документ проголосують в Страсбурзі вже в грудні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?