Прикриваються терористами для зміни політичного режиму: Лавров висунув гучні звинувачення США
Категорія
Політика
Дата публікації

Прикриваються терористами для зміни політичного режиму: Лавров висунув гучні звинувачення США

Прикриваються терористами для зміни політичного режиму: Лавров висунув гучні звинувачення США
Джерело:  ТАРС

США лише виправдовують свою військову присутність в Сирії боротьбою з ІДІЛ, а насправді прикриваються терористами для зміни політичного режиму в цій країні.

З такими гучними звинуваченнями на адресу Вашингтона виступив глава російського МЗС Сергій Лавров за підсумками переговорів з португальським колегою Аугушту Сантушем Сілвою в Лісабоні, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ТАСС.

Лавров назвав союзниками США терористів "Ісламської держави", так як, за його твердженням, Вашингтон не намагається перемогти ІДІЛ в Сирії, а тільки слідує своєму прихованому завданню змінити режим.

"Держдеп США днями заявив, що ІДІЛ поки не переможена і для того, щоб перемогти ІДІЛ, головною попередньою умовою є зміна режиму в Сирії. Підтверджується моя думка про те, що ІДІЛ розглядається американцями як виправдання своєї військової присутності в Сирії і мало не як союзник в боротьбі проти сирійського режиму", - заявив Лавров.

За його словами, терористи ІДІЛ в Сирії повністю розгромлені на території, підконтрольній сирійському уряду, який підтримує Росія. Лавров зазначив, що основне іділівське вогнище знаходиться саме на тій території, яку в Сирії контролюють США.

"У зоні населеного пункту Ет-Танф, де США абсолютно нелегітимно присутні, була створена зона, яку вони контролюють і всередині якої знаходиться сумнозвісний табір біженців "Ер-Рукбан". Усередині цієї 55-кілометрової зони знаходиться кілька тисяч бандитів, які чомусь-то розглядаються США як недоторканна група осіб, що дозволяє американцям пред'являти виправдання своїй подальшій присутності на сирійській території", - продовжив свої звинувачення на адресу США Лавров.

Слід зазначити, що під час візиту Лаврова до Лісабона, українська діаспора влаштувала там масову акцію протесту проти візиту російського дипломата в Португалію. Українці вийшли на акцію з прапорами України і Португалії, а також плакатами з написами "Де з'являється Лавров - починається війна!".

Голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха опублікував фото з акції протеста проти візиту Лаврова в Лісабон 

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що у Великій Британії назвали Росію небезпечніше терористів ІДІЛ, які ведуть відкриту війну проти всього світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?