Ми пам'ятаємо. Ми сильні: Україна і світ вшановують пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-33 років
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми пам'ятаємо. Ми сильні: Україна і світ вшановують пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-33 років

Ми пам'ятаємо. Ми сильні: Україна і світ вшановують пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-33 років
Джерело:  online.ua

У суботу, 24 листопада, в Україні траурний день, присвячений 85-й річниці Голодомору. У цей день о 16:00 в Україні пройде загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої українці вдома і по всьому світу будуть запалювати свічки пам'яті у себе на вікнах або біля меморіалів Голодомору, або де б вони не були.

Зворушливі ролики, присвячені річниці Голодомору, зняли Young & Hungry Production за підтримки Міністерства інформаційної політики та за участю Українського інституту національної пам'яті і Центру досліджень визвольного руху, повідомляє ONLINE.UА.

Головний посил відео - взяти участь в акції "Запали свічку" і згадати українців, які стали жертвами геноциду проти українського народу під час сталінського режиму.

"У кремлівській в'язниці, шкільному класі, в лікарняній палаті, на футбольному полі, у взуттєвій майстерні або за кермом автомобіля - де б ти не був 24 листопада в 16:00 - вшануй пам'ять убитих Голодомором 1932-1933 років", - закликають соціальні відеоролики.

Нагадаємо, скорботні заходи в 85-ту річницю Голодомору 24 листопада проходять по всій Україні. У Києві о 14:30 біля Національного меморіалу жертв Голодомору почалася панахида, в якій візьмуть участь президент України Петро Порошенко та інші лідери країни, представники іноземних держав, керівники українських церков, а також кияни та гості міста.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Канаді виступили з гучною заявою в річницю Голодомору, нагадавши, що через 85 років цей геноцид релевантний, так як Путін, також як і Сталін, бачить загрозу в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?