Знищення чернецтва: у Почаївській лаврі побачили загрозу ченцям у вирішенні Мін'юсту
Категорія
Україна
Дата публікації

Знищення чернецтва: у Почаївській лаврі побачили загрозу ченцям у вирішенні Мін'юсту

Знищення чернецтва: у Почаївській лаврі побачили загрозу ченцям у вирішенні Мін'юсту
Джерело:  online.ua

Рішення Мін'юсту щодо скасування незаконної реєстрації прав УПЦ МП на користування Почаївської лаври несе загрозу ченцям і призведе до знищення чернецтва в західній Україні.

Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті Почаївської лаври, повідомляє ONLINE.UА.

Там також зазначено, що після того як Московський патріархат позбавили прав на користування Успенським і Троїцьким соборами, монастирськими келіями, дзвіницею, Святими вратами та Архієрейським будинком, 200 ченців та 50 послушників позбудуться місць проживання.

"Після того як розкольників підтримала Константинопольська Патріархія, українська влада вирішила перетворити святиню в музей. Змушені констатувати, що, в даний час чинна українська влада взяла курс на вилучення майна у Свято-Успенської Почаївської Лаври та передачу її новостворюваній церковній організації, а як наслідок - знищення чернецтва на території західної України", - йдеться в заяві "братії Лаври".

Слід зазначити, що у рішенні Мін'юсту не вказано, що після того, як Почаївська лавра перестала знаходиться у володінні Московського патріархату, куди її колишня українська влада передала в безоплатне користування на 49 років до 2052 року не вказано, що монахи лаври будуть виселені з приміщень.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в УПЦ МП заявили, що нікуди не підуть з Почаївської лаври, яка продовжує перебувати у володінні Московського патріархату, незважаючи на рішення Мін'юсту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?