У нас спільні інтереси: Португалія несподівано виступила за дружбу з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

У нас спільні інтереси: Португалія несподівано виступила за дружбу з Росією

У нас спільні інтереси: Португалія несподівано виступила за дружбу з Росією
Джерело:  ТАРС

Лісабон просуває в НАТО і Євросоюзі ідею про необхідність підтримки політичного діалогу з Росією, так як ця країна є для Португалії дуже важливою країною і сусідом ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ Португалії Аугушту Сантуш Сілва за підсумками переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ТАСС.

Португальська міністр уточнив, що у Лісабона спільні інтереси з Москвою на міжнародному порядку за трьома напрямками. А саме, в боротьбі з тероризмом, готовності швидко і ефективно реагувати на кризи, які дестабілізують міжнародний порядок, і "розвиток" в рамках ООН.

"Португалія захищає на цих двох рівнях (НАТО і ЄС - ред.) важливість підтримувати політичний діалог між Євросоюзом і Росією та між НАТО і Росією", - додав Сілва.

Слід додати, що в ході переговорів Лавров і Сілва підписали меморандум про взаєморозуміння між МЗС Росії і Португалії. Даний документ передбачає проведення політичних консультацій з конкретних проблем, включаючи боротьбу з тероризмом і кібербезпеку. Сторони також домовилися "оздоровити обстановку в Євроаталантиці".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Лавров звинуватив США в тому, що там прикриваються терористами, щоб змінити політичний режим в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?