25 листопада стартує Всесвітня акція "16 днів проти ґендерного насильства"
Категорія
Україна
Дата публікації

25 листопада стартує Всесвітня акція "16 днів проти ґендерного насильства"

25 листопада стартує Всесвітня акція "16 днів проти ґендерного насильства"
Джерело:  online.ua

З 25 листопада по 10 грудня в Україні і в усьому світі буде проводитися Всесвітня акція "16 днів проти ґендерного насильства". Вона проходить під патронатом ООН і закликає до глобальних дій, спрямованих на боротьбу з насильством проти жінок, повідомляє ONLINE.UА.

Всесвітня акція "16 днів проти ґендерного насильства" проводиться вже більше 25 років. Її ініціювали в 1991 році Центр Жіночого Глобального Лідерства та учасники Форуму з питань жінок, насильства та прав людини, серед яких були присутні представниці понад 20 країн світу. Ця кампанія спрямована на припинення всіх форм насильства та самої кричущої проблеми людства - ґендерного насильства, яке світова спільнота визнала однією з найбільш поширених форм порушення прав людей.

В рамках 16-денної акції проводяться ряд заходів по ключових темах кампанії.

Основні дати акції:

  • 25 листопада - Міжнародний день проти насильства щодо жінок;

  • 29 листопада - Міжнародний день захисту прав жінок;

  • 1 грудня - Міжнародний день боротьби зі СНІДом;

  • 2 грудня - Міжнародний день за відміну рабства;

  • 3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю;

  • 5 грудня - Міжнародний день волонтера;

  • 6 грудня - річниця трагедії в Монреалі, де в 1989 році були розстріляні 14 студенток на ґрунті ненависті до фемінізму;

  • 9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією;

  • 10 грудня - Міжнародний день прав людини.

Україна приєдналася до Всесвітньої акції "16 днів проти насильства" в 2001 році. По всіх містах країни в період акції проводиться низка заходів, спрямованих на привернення уваги суспільства до проблем ґендерного насильства та поширення знань про те, що може зробити кожна людина для захисту дівчаток та жінок від насильства.

У минулому році в період Всесвітньої акції обласні та міські адміністрації в містах України були підсвічені в помаранчевий колір, який є офіційним кольором кампанії. У 2018 році помаранчевий колір також буде ключовим - з його допомогою об'єднають всі заходи для залучення уваги світової громадськості до проблеми.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Україні запустили додаток для захисту прав переселенців з Криму і Донбасу, які постраждали від насильства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?