Зіткнення в Азовському морі: окупанти Криму звинуватили українські кораблі в порушенні кордону Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Зіткнення в Азовському морі: окупанти Криму звинуватили українські кораблі в порушенні кордону Росії

Зіткнення в Азовському морі: окупанти Криму звинуватили українські кораблі в порушенні кордону Росії
Джерело:  online.ua

Прикордонники ФСБ Росії в окупованому Криму виправдалися за зіткнення в Азовському морі. Вони звинуватили українські кораблі в порушенні російських кордонів, куди нібито незаконно увійшли суди ВМС України і "небезпечно маневрували", повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ТАСС.

"Сьогодні вранці три корабля ВМС України в порушення статей 19 і 21 Конвенції ООН з морського права, що визначають право прибережної держави на забезпечення безпеки в морському просторі, перетнули державний кордон РФ, неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря Російської Федерації. Українські військові кораблі продовжують рух до Керченської протоки, в якому діє дозвільний порядок руху і стоянки суден, відповідно до графіка руху і розстановки судів, затвердженим капітаном російського морського порту", - заявили російські прикордонники.

Вони додали, що "українські кораблі, що увійшли в територіальні води РФ, небезпечно маневрували і не підпорядковувалися вимогам російської влади". Незважаючи на те, що в ВМС України запевнили, що попереджали російську сторону про плановий переході з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря двох малих броньованих артилерійських катерів "Нікополь" і "Бердянськ" і рейдового буксира "Яни Капу", окупанти запевняють, що заявки в установленому порядку не були подані, в зв'язку з чим в графік проходу українські кораблі не включили.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 25 листопада в Азовському морі стався відкритий конфлікт між українськими судами і російськими прикордонниками. Російський прикордонний корабель "Дон" умисно протаранив український рейдовий буксир, в результаті чого український корабель отримав серйозні пошкодження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?