Краща угода: в ЄС затвердили угоду з Лондоном по Brexit
Категорія
Політика
Дата публікації

Краща угода: в ЄС затвердили угоду з Лондоном по Brexit

Краща угода: в ЄС затвердили угоду з Лондоном по Brexit
Джерело:  online.ua

25 листопада в Брюсселі відбулося засідання глав країн Євросоюзу і представників керівних органів об'єднання, на якому було увтерждено угоду по Brexit, до якої прийшли ЄС і Велика Британія. Угоду схвалили лідери 27 країн-членів ЄС.

Про затвердження угоди по Brexit в ЄС повідомив глава Європейської ради Дональд Туск, передає ONLINE.UА.

В Єврокомісії угоду Великої Британії та ЄС по Brexit назвали кращою з можливих угод. Хоча там визнали, що вихід Великої Британії зі складу ЄС є трагедією.

"Сьогодні сумний день. Бачити таку країну, як Велика Британія, хоча сказав би це і про будь-яку іншу країну, що покидає Євросоюз - це привід для тріумфу або святкування. Це сумний момент, трагедія. Але я б проголосував за цю угоду, тому що це найкраща угода для Великої Британії. Це найкраща із можливих угод, і Європейський Союз не змінить свою принципову позицію", - пояснив свою позицію щодо угоди голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

У свою чергу головний парламентер ЄС по Brexit Мішель Барньє заявив, що переговори були дуже важкими, так як сторонам було важко піти на компроміс.

"Ми вели переговори з Великою Британією, а не проти Великої Британії. Прийшов час всім взяти на себе відповідальність. Затверджена угода є необхідним кроком для зміцнення довіри між Великою Британією і ЄС. Ми залишимося союзниками, партнерами і друзями", - підкреслив Барньє.

Слід зазначити, що після затвердження Європейською Радою угоди по Brexit, прем'єрка Британії Тереза Мей виступила з відкритим листом до британського народу. Вона попросила жителів країни підтримати узгоджений з її кабінетом проект угоди з Євросоюзом про умови Brexit.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель загрожувала бойкотувати саміт ЄС по Brexit, якщо угода з Лондоном не буде повністю погоджена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?