Ситуація в Азовському морі загострюється: окупанти терміново закрили Керченську протоку
Категорія
Світ
Дата публікації

Ситуація в Азовському морі загострюється: окупанти терміново закрили Керченську протоку

Ситуація в Азовському морі загострюється: окупанти терміново закрили Керченську протоку
Джерело:  online.ua

Керченську протоку, що з'єднує Чорне та Азовське моря, екстрено закрито окупантами Криму. Це рішення прийнято з метою безпеки після загострення ситуації в Азовському морі, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на росЗМІ.

"Прохід через Керченську протоку для цивільних суден закритий. Таке рішення було прийнято з метою безпеки", - повідомив гендиректор підприємства "Кримські морські порти" Олексій Волков.

Рішення закрити Керченську протоку окупанти прийняли після того, як російські силовики влаштували чергове свавілля в Азовському морі проти українських кораблів. Вранці 25 листопада російський корабель протаранив український рейдовий буксир і завдав йому ушкодження в той момент, коли корабель ВМС України переправлявся з порту Одеси в порт Маріуполя.

У центрі командування Військово-морських сил України уточнили, що російський корабель "Дон" умисно пішов на таран українського буксира, здійснивши проти українських кораблів "відверто агресивні дії".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що окупанти Криму виправдалися за ситуацію в Азовському морі. Вони звинуватили українські кораблі в порушенні держкордону Росії і небезпечних маневрах, через які виник конфлікт. У російському ФСБ вважають свої дії законними і правильними, так як українські кораблі "не підкоряються законним вимогам російської влади".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?