Досить лицемірити і брехати: ВМС України нагадали Росії, де її "територіальні води"
Категорія
Україна
Дата публікації

Досить лицемірити і брехати: ВМС України нагадали Росії, де її "територіальні води"

Досить лицемірити і брехати: ВМС України нагадали Росії, де її "територіальні води"
Джерело:  online.ua

Росія продовжує умисно блокувати прохід українських кораблів через Керченську протоку, блокуючи його танкером. ВМС України обурені ситуацією - командування закликає Росію припинити брехати і лицемірити та згадати, що Керченська протока є вільною для проходу морських суден, повідомляє ONLINE.UА.

У ВМС України нагадали Росії, що вона не має права називати своїми "територіальними водами" Керченську протоку, так як згідно з Конвенцією ООН і Договору між Україною і Росією по Азовському морю, її можуть проходити українські та російські кораблі в будь-який час за умови дотримання безпеки судноплавства. Також командування Військово-морських сил України підкреслило, що за умови дотримання Конвенції ООН морськи суди всіх держав, як прибережних так і тих, які не мають виходу до моря, користуються правом мирного проходу через територіальне море.

У прес-службі ВМС України додали, що таран прикордонним кораблем РФ рейдового буксира "Яни Капу" підпадає під ознаки акту агресії, а саме під пункт резолюції Генасамблеї ООН щодо нападу збройними силами держави на сухопутні, морські або повітряні сили або морські і повітряні флоти іншої держави.

Прес-центр командування ВМС ЗС України закликає Росію припинити брехливу і лицемірну політику та перестати блокувати будь-якою ціну мирний прохід українських кораблів через арку Керченського моста.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Росія направила ударні вертольоти на захоплення кораблів ВМС України, які на дані момент заблоковані російськими прикордонниками в Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?