Конгрес США вимагає у Трампа вплинути на Путіна через ситуацію на Азові
Категорія
Політика
Дата публікації

Конгрес США вимагає у Трампа вплинути на Путіна через ситуацію на Азові

Конгрес США вимагає у Трампа вплинути на Путіна через ситуацію на Азові
Джерело:  online.ua

Член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна. Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Азовському морі, передає ONLINE.UA.

"Кричуще порушення Росією міжнародного права в Азовському морі і її провокаційна атака на суверенітет України абсолютно неприйнятні. Росія повинна негайно відновити свободу пересування через Керченську протоку, щоб дозволити українським суднам вільно використовувати українські порти", - йдеться у його заяві.

Конгресмен нагадав, що агресія Москви є прямою загрозою інтересам національної безпеки США.

"Я закликаю президента і адміністрацію притягнути до відповідальності Владіміра Путіна на наступному тижні на саміті G20. Ми повинні стати пліч-о-пліч з українцями", - додав конгресмен.

До слова, з боку американської виконавчої влади - Держдепу, Білого дому або посольства США - офіційної реакції на останні дії Росії на Азові досі немає.

Як повідомляв ONLINE.UА, Рада Безпеки ООН проведе екстрену нараду з приводу агресивних дій РФ проти України в Азовському морі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?