В НАТО жорстко відреагували на агресію РФ в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО жорстко відреагували на агресію РФ в Азовському морі

В НАТО жорстко відреагували на агресію РФ в Азовському морі

У НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі, заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації. З даною заявою виступила речниця Альянсу Оана Лунгеску, передає ONLINE.UA. з посиланням на  "Європейську правду".

За її словами, представники блоку уважно стежать за розвитком ситуації в Азовському морі та у Керченській протоці. Альянс повністю підтримує суверенітет України та її територіальну цілісність, включаючи її права на судноплавство у власних територіальних водах.

"Ми закликаємо Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів на Азовському морі відповідно до міжнародного права", – заявила Лунгеску.

Також в Альянсі закликають до стримування та деескалації.

Окрім того, речниця НАТО наголосила, що на Брюссельському саміті у липні лідери НАТО висловили свою підтримку Україні та дали зрозуміти, що постійна мілітаризація Росією Криму, Чорного та Азовського морів створює додаткові загрози для незалежності України та підриває стабільність більш широкого регіону.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова звинуватила Україну в провокаціях в Азовському морі, а також додала, що тепер "бандити з великої дороги взялися за Керченську протоку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?