Повинні зупинити війну: Україна терміново звернулася до Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Повинні зупинити війну: Україна терміново звернулася до Євросоюзу

Повинні зупинити війну: Україна терміново звернулася до Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Влада України закликала Європейський Союз та держави-члени відреагувати на використання сили Росією у Керченській протоці новою хвилею санкцій. З даною заявою виступив посол України в ЄС Микола Точицький, передає ONLINE.UA.

"Росія атакує Україну і здіймає нову хвилю військової агресії проти України в Керченській протоці та Азовському морі. Три українські кораблі захоплені. Шестеро українських військовослужбовців поранені. ЄС має діяти рішуче і різко", - заявив посол.

Окрім того, Точицький попросив главу дипломатії ЄС Федеріку Могеріні підняти це питання на засіданні ради закордонних справ цього понеділка.

 "Ми закликаємо ЄС та держави-члени рішуче відреагувати на кричуще використання військової сили Росією в Азовському морі. Що ще має зробити Росія, щоб спровокувати різку і рішучу відповідь з боку міжнародної спільноти? Нам потрібні нові санкції проти Росії. Ми повинні зупинити війну Кремля проти України", - сказано в повідомленні дипломата.

Як повідомляв ONLINE.UА, в НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі, заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації. З даною заявою виступила речниця Альянсу Оана Лунгеску.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?