Чекаю швидкої реакції: Порошенко висунув Росії категоричну вимогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Чекаю швидкої реакції: Порошенко висунув Росії категоричну вимогу

Чекаю швидкої реакції: Порошенко висунув Росії категоричну вимогу
Джерело:  online.ua

Українські глава Петро Порошенко записав відеозвернення до російської влади, в якому висунув категоричну вимогу. Він зажадав негайно звільнити українських моряків, доля яких невідома, і терміново передати їх Україні разом з незаконно захваченими кораблями, повідомляє ONLINE.UА.

"Я звертаюся до керівництва Російської Федерації з вимогою негайно звільнити українських військовослужбовців, які в порушення міжнародного права, грубо були затримані і доля яких невідома. Вимагаю терміново їх передати українській стороні разом з кораблями і терміново зробити деескалацію ситуації, що склалася в Азовському морі - як перший крок, і деескалацію по інших напрямках", - заявив Порошенко.

Президент України підкреслив, що чекає швидкої реакції російської сторони на свої вимоги.

Раніше в МЗС України також висловили категоричний протест Російської Федерації через конфлікт в Азовському морі. У дипломатичному відомстві назвали захоплення українських кораблів і моряків Росією черговим актом агресії проти України.

На тлі даної ситуації 26 листопада о 16:00 відбудеться екстрене засідання Верховної Ради, на якому буде принято рішення про введення воєнного стану в Україні. Ситуацію в Азовському морі тажке обговорять на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в полон до російських силовиків потрапили 23 українських моряків, шестеро з яких поранено - двоє в тяжкому стані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?