США проведуть розвідку в акваторії Чорного моря
Категорія
Політика
Дата публікації

США проведуть розвідку в акваторії Чорного моря

США проведуть розвідку в акваторії Чорного моря
Джерело:  mil.in.ua

США прийняли рішення провести розвідку у зв'язку з останніми агресивними діями РФ проти України. На даний момент відомо, що літак радіоелектронної розвідки Військово-повітряних сил США злетів з авіабази на острові Крит та направився в напрямку акваторії Чорного моря, передає ONLINE.UА з посиланням на "Український мілітарний портал".

Так, 26 листопада о 7:50 за київським часом літак радіоелектронної розвідки Військов-повітряних сил США Boeing RC-135V з позивним BASTE41 злетів з авіабази Суда бей на острові Крит в Греції та направився в напрямку акваторії Чорного моря.

"Станом на 8:30 літак знаходиться у повітряному просторі Болгарії і направляється до узбережжя окупованого Росією Криму", - сказано в повідомленні.

 Варто зазначити, що Boeing RC-135 - сімейство великих розвідувальних літаків, які використовуються ВПС США для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації. Ці літаки брали участь майже у всіх військових конфліктах з шістдесятих років, включаючи війну у В'єтнамі, операцію «Каньйон Ельдорадо» у Середземномор'ї, операції «Щит Пустелі», «Буря в пустелі», «Нескорена свобода» у Південно-Східній Азії. З початку дев'яностих RC-135 знаходяться у Південно-Східній Азії на постійній основі.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше влада України закликала Європейський Союз та держави-члени відреагувати на використання сили Росією у Керченській протоці новою хвилею санкцій. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?