Це війна: ще одна країна готова допомогти зупинити агресію РФ проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Це війна: ще одна країна готова допомогти зупинити агресію РФ проти України

Це війна: ще одна країна готова допомогти зупинити агресію РФ проти України
Джерело:  online.ua

Президентка Литви Даля Грибаускайте заявила, що Росія цинічно порушує міжнародні угоди і веде "пряму агресивну війну проти України", передає ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

"Очевидно, що Росія веде пряму і агресивну війну проти України, цинічно порушуючи міжнародні угоди і взяті на себе зобов'язання", - сказала Грибаускайте.

Вона також підкреслила, Вільнюс засуджує дії Москви в Керченській протоці і закликає її "негайно звільнити незаконно захоплені кораблі і членів їхніх екіпажів". За словами політикині, Литва готова допомогти Україні, "надаючи надійну допомогу всього міжнародного співтовариства".

Нагадаємо, що Туреччина також стурбована повідомленнями про обстріл українських суден в Азовському морі, в результаті чого є поранені.

"Ми стежимо за розвитком та зростанням напруженості в Азовському морі та Керченській протоці. У цьому контексті ми стурбовані повідомленням про обстріл українських суден в Азовському морі, в результаті чого є поранені", - повідомили в МЗС Туреччини.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  в РФ не виключили збройного конфлікту в Азовському морі між Росією і Україною, але висловили надію, що його вдасться уникнути.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?