Захоплення в полон українських моряків: у Путіна озвучили їх долю
Категорія
Україна
Дата публікації

Захоплення в полон українських моряків: у Путіна озвучили їх долю

Захоплення в полон українських моряків: у Путіна озвучили їх долю
Джерело:  online.ua

Проти українських моряків, які були незаконно захоплені російськими силовиками в Керченській протоці, в Росії планують порушити кримінальні справи у зв'язку з незаконним перетинанням державного кордону. Російська влада звинувачує їх нібито у вторгненні в "територіальні води РФ в Чорному морі", повідомляє ONLINE.UА з посиланням на російський пропагандистський ресурс ТАСС.

"Я припускаю, що може бути кримінальна справа у зв'язку з незаконним перетином кордону. Логічний такий висновок. Теоретично, моряки можуть бути затримані. Чи будуть вони сидіти в Керчі або буде обмін - я не знаю, це не в рамках моєї компетенції", - заявила уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова.

Також з'явилася інформація окупантів про стан здоров'я захоплених українських моряків. Вони заперечують, що при обстрілі Росією українських кораблів отримали поранення шестеро моряків, двоє з яких знаходяться у важкому стані. За даними окупантів, в лікарні Керчі знаходяться троє військових ВМС ЗС України в стабільному стані.

"Стабільний стан їх, все нормально, не погіршується. Себе відчувають прекрасно", - заявили окупанти.

У свою чергу Москкалькова заявила, що не отримувала скарг ні від моряків, ні від їхніх родичів, ні від адвокатів. Вона також додала, що уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денисова подзвонила їй тільки зараз, хоча Денисова стверджувала, що Москалькова не виходить на зв'язок.

Раніше ONLINE.UА публікував фото і відео захоплених кораблів ВМС України, які російські силовики відбуксирували в окуповану Керч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?