Точка неповернення може бути пройдена: в Кремлі шокували новою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Точка неповернення може бути пройдена: в Кремлі шокували новою заявою

Точка неповернення може бути пройдена: в Кремлі шокували новою заявою
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров стверджує, що через нагнітання напруженості біля кордонів РФ "точка неповернення" може бути пройдена. Заяву російського дипломата на Європейському форумі в Європарламенті зачитав постпред Росії при ЄС Володимир Чижов, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Впевнені, що нинішня конфронтаційність (Росії і Заходу – ред.) не носить фатального характеру. Для цього в європейських столицях повинні відмовитися від геополітичних ігор "з нульовою сумою", і приступити нарешті до виконання взятих на себе в рамках ОБСЄ та Ради Росія-НАТО зобов'язань з формування рівної і неподільної безпеки", - йдеться в заяві Лаврова.

Лавров надіється, що "здоровий глузд візьме гору", тому що "ми несемо спільну відповідальність за благополучне майбутнє нашого континенту".

 "Сьогодні США і низка інших країн Заходу продовжують нагнітати напруженість, в тому числі поблизу російських кордонів. У результаті виникає атмосфера стратегічної напруженості, виникають ситуації, коли "точка неповернення" може бути пройдена", - вважає представник Росії.

 Як повідомляв ONLINE.UА, проти українських моряків, які були незаконно захоплені російськими силовиками в Керченській протоці, в Росії планують порушити кримінальні справи у зв’язку з незаконним перетинанням державного кордону. Російська влада звинувачує їх нібито у вторгненні в "територіальні води РФ в Чорному морі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?