Названо імена українських моряків, поранених в Керченській протоці
Категорія
Україна
Дата публікації

Названо імена українських моряків, поранених в Керченській протоці

Названо імена українських моряків, поранених в Керченській протоці
Джерело:  mil.in.ua

Окупанти оприлюднили дані про українських моряків, які напередодні отримали поранення при незаконному захопленні Росією українських кораблів у Керченській протоці, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на УМП.

У списку поранених вказано три прізвища українських військовослужбовців:

  • Артеменко Андрій Анатолійович (31 березня 1994 р.н., Новоукраїнка);

  • Сорока Василь Вікторович (11 квітня 1991 р.н., Одеса);

  • Ейдер Андрій Дмитрович (20 грудня 1999 р.н., Одеса).

Доля решти потрапивших в полон моряків невідома. Російська сторона не вказує їх місцезнаходження.

Раніше повідомлялося, що в результаті нападу російських прикордонників на кораблі ВМС ЗС України отримали поранення шестеро українських моряків, двоє з яких перебувають у важкому стані. Російська сторона спростовує цю інформацію. Окупанти вказують, що в лікарню Керчі госпіталізовано троє поранених військових України, які отримали несерйозні поранення і "прекрасно себе почувають".

"В даний час все знаходяться в травматології. Поранень не кульові, а осколкові - від так званої "вторинки". Коли велася стрілянина по кораблю - від корпусу відлітали дрібні металеві осколки - ними і посікло кінцівки українським військовим, яке знаходилися на судні. Також, за нашою інформацією, при затриманні вони чинили опір. Поранений офіцер носить звання старшого лейтенанта", - також повідомили окупанти.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше у Путіна заявили, що проти незаконно захоплених українських моряків планують порушити кримінальні справи за "незаконне вторгнення в територіальні води РФ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?