Росія буде жорстко відповідати: в Москві висунули нові загрози і вимоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія буде жорстко відповідати: в Москві висунули нові загрози і вимоги Україні

Росія буде жорстко відповідати: в Москві висунули нові загрози і вимоги Україні
Джерело:  online.ua

Росія буде жорстко припиняти будь-які зазіхання на її суверенітет і безпеку. Попереджаємо українську сторону, що "проводима Києвом в координації з США і ЄС лінія на розпалювання напруженості в акваторії Азовського і Чорного морів чревата серйозними наслідками".

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС РФ, яка була опублікована на сайті російського відомства, повідомляє ONLINE.UА.

У російському МЗС нахабно вимагають, щоб Україна "штучно не раздувала істерії" навколо Азовського моря і Керченської протоки, не рахуючи незаконне захоплення російськими силовиками українських кораблів резонансної провокацією Росії. Російська сторона вважає, що саме Україна споводувала напружену ситуацію в Азовському морі, нібито для того, щоб "створити привід для нарощування санкцій проти Росії".

"Все це, мабуть, було направлено і на відволікання уваги від внутрішньополітичних проблем у самій Україні. Підтвердженням тому став намір Києва ввести в країні воєнний стан. Хотіли б попередити українську сторону, що проводима Києвом в координації з США і ЄС лінія на провокування конфлікту з Росією в акваторії Азовського і Чорного морів чревата серйозними наслідками. Російською Федерацією будуть жорстко припинятися будь-яким зазіханням на її суверенітет і безпеку ", - йдеться в офіційній заяві МЗС РФ.

Слід зазначити, що в Кремлі також нахабно почали звинувачувати Україну в тому, що Росія незаконно захопила українські кораблі і моряків під час проходження ними Керченської протоки. Українська сторона називає цей акт агресії і відкритий напад "оголошенням війни", в зв'язку з чим в країні можуть ввести воєнний стан.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росію вже не турбують санкції, які можуть ввести на тлі нападу російських силовиків на українські кораблі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?