МЗС України попереджає про можливість силової відповіді на дії РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України попереджає про можливість силової відповіді на дії РФ

МЗС України попереджає про можливість силової відповіді на дії РФ
Джерело:  online.ua

Україна буде намагатися вирішити конфлікт у Керченській протоці мирним шляхом, але залишає за собою право на самозахист. З даною заявою виступив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає ONLINE.UA.

"Україна шукатиме шляхів мирного врегулювання спору, як це передбачено статтею 33 статуту ООН, але, безумовно, зберігає за собою можливість застосування права на самозахист, як це визначено у статті 51 статуту Організації Об'єднаних Націй", - наголосив Клімкін.

Він також зазначив, що наразі Україна веде діалог з усіма західними партнерами, щоб ті задіяли "усі заходи і важелі" з метою звільнення українських моряків і суден.

 "Хочу підкреслити, що відповідно до міжнародного права статус захоплених екіпажів має розглядатися відповідно до Женевської конвенції 49-го року. Тому наші моряки є військовополоненими", - зауважив міністр.

Варто зазначити, командувач ВМС України Ігор Воронченко повідомив, що військові сили для відповіді на агресію в України "безперечно є".

Як повідомляв ONLINE.UА, російського главу Володимира Путіна оперативно інформують про ситуацію в Азовському морі і Керченській протоці, але поки він не планує проводити переговори з українським і американським колегами Петром Порошенко і Дональдом Трампом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?