ЄС відповість на агресію Росії проти України, - Туск
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС відповість на агресію Росії проти України, - Туск

ЄС відповість на агресію Росії проти України, - Туск
Джерело:  online.ua

Євросоюз підтримує Україну в її відсічі російській агресії в акваторії Керченської протоки і продовжить санкційну політику проти Росії.

У цьому президента України Петра Порошенка запевнив глава Європейської Ради Дональл Туск в ході телефонних переговорів, повідомляє ONLINE.UА.

Порошенко уточнив, що Туск висловив стурбованість через агресивні дій Росії та ескалації ситуації в Азовському морі і оголосив про повну підтримку України. Глава Європейської Ради підтвердив, що зробить все можливе для того, щоб країни ЄС консолідувалися і відповіли Росії після її чергового акту агресії проти України.

В ході розмови, Порошенко і Туск також домовилися продовжувати контакти на вищому рівні.

Перед переговорами з Туском Порошенко провів телефонні переговори з президентом Польщі. Вони закликали ЄС посилити санкційний тиск на Росію.

Слід зазначити, що екстрене засідання ЄС по Азовському морю відбудеться в найближчі 48 годин. Також в терміновому порядку скликається надзвичайне засідання Комісії Україна-НАТО, в рамках якої обговорять відповідь Росії на відкриту агресію проти України в Азовському морі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в МЗС РФ звинуватили Україну в тому, що Росія незаконно захопила українські кораблі в Керченській протоці, і на тлі цього висунули нові загрози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?