Воєнний стан в Україні - Нацбанк прийняв важливе рішення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Воєнний стан в Україні - Нацбанк прийняв важливе рішення

Воєнний стан в Україні - Нацбанк прийняв важливе рішення
Джерело:  interfax.com.ua

Національний банк України дав завдання банкам поповнити банкомати готівкою, щоб задовольнити можливе збільшення попиту населення на готівку у зв'язку з очікуваним введенням воєнного стану. Про це повідомив один з учасників позачергової зустрічі в НБУ правління центробанку з керівниками найбільших 40 банків країни, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"НБУ попросив банки вжити заходів для безперебійного наповнення готівкою банкоматів і пообіцяв у разі необхідності підтримати банки рефінансуванням", - сказав учасник позачергової зустрічі в НБУ.

Щодо введення воєнного стану, НБУ заявив, що не вбачає ризиків для безперебійної роботи банківського сектора.

"Рішення, які будуть ухвалені, ніяким чином не вплинуть на роботу банківської системи", – ствердив на засідання РНБО голова Національного банку України Яків Смолій.

Нагадаємо, що можливе введення в України воєнного стану не вплине на виплату пенсій, заробітних плат та соціальних платежів. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр-міністр соціальної політики Павло Розенко.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  в НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі,  заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?