Напад Росії на Україну - з'явилась реакція Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

Напад Росії на Україну - з'явилась реакція Меркель

Напад Росії на Україну - з'явилась реакція Меркель
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко проінформував канцлерку Німеччини Ангелу Меркель "про брутальний акт агресії Росії проти України в акваторії Керченської протоки та дії України у відповідь". Про це повідомив у Facebook прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, передає ONLINE.UA.

За його словами, Порошенко розповів Меркель в тому числі про запровадження режиму воєнного стану.

"Ангела Меркель висловила занепокоєння ескалацією російської агресії із застосуванням зброї і повідомила, що робитиме все для деескалації", - повідомив Цеголко.

 Український лідер заявив про неприйнятність агресивних дій Росії і закликав міжнародну спільноту посилити тиск на Росію задля негайного звільнення українських моряків та кораблів.

"Співрозмовники скоординували дії щодо підготовки до Європейської Ради, яка відбудеться в Брюсселі у грудні. Також було домовлено продовжити українсько-німецькі консультації для вирішення ситуації", - пише Цеголко.

Як повідомляв ONLINE.UА, агресивні дії в Азовському морі не стануть єдиними з боку Росії. РФ може готувати наступні кроки із залученням бойової авіації. З даним невтішним прогнозом виступив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?