Шість хвилин жаху: апарат NASA готується до посадки на Марс
Категорія
Технології
Дата публікації

Шість хвилин жаху: апарат NASA готується до посадки на Марс

Шість хвилин жаху: апарат NASA готується до посадки на Марс
Джерело:  online.ua

Марсіанська місія NASA готується до найнебезпечнішого етапу - космічний апарат "Інсайт" (InSight) 26 листопада має здійснити посадку на Марс. У космічному агентстві цей момент назвали "шість хвилин жаху", так як саме стільки часу апарату потрібно на посадку, повідомляє ONLINE.UА.

Нагадаємо, Інсайт був запущений на Марс 5 травня 2018 року. Очікується, що 350-кілограмовий апарат увійде в атмосферу Марса на швидкості близько 20 тисяч кілометрів на годину, але за перші дві хвилини знизить її в 10 разів - до 1500 км/год.

Місце посадки Інсайта на Марсі - нагір'я Елізіум, яке розташоване недалеко від марсіанського екватора. Зараз на планеті сезон пилових бур, які можуть ускладнити посадку, але в NASA запевняють, що апарат готовий і до таких умов.

На Марсі апарат NASA проведе безліч досліджень, спрямованих на вирішення важливих наукових завдань. Всього марсіанська місія розрахована на 720 днів.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Росії засумнівалися і вирішили перевірити, чи були американці на Місяці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?