Радбез ООН проводить екстрене засідання через агресію Росії проти України: пряма трансляція
Категорія
Політика
Дата публікації

Радбез ООН проводить екстрене засідання через агресію Росії проти України: пряма трансляція

Радбез ООН проводить екстрене засідання через агресію Росії проти України: пряма трансляція
Джерело:  online.ua

Рада Безпеки ООН ввечері в понеділок, 26 листопада, проводить екстрене засідання у зв'язку з незаконним захопленням Росією українських кораблів у Керченській протоці. Обговорення проходять у відкритому форматі - пряма трансляція засідання проводиться на офіційному сайті ООН, повідомляє ONLINE.UА.

Екстрене засідання Ради безпеки ООН було скликане за ініціативою України. Після і в Росії заявили, що закликали Раду Безпеки ООН зібратися і обговорити ситуацію в Керченській протоці.

Нагадаємо, загострення ситуації в Азовському морі виникло 25 листопада. Російські силовики спочатку заблокували українським кораблям ВМС ЗС України прохід через Керченську протоку, а після шляхом обстрілу захопили буксир і катери, поранивши при цьому кількох українських моряків.

На борту українських кораблів перебувало 23 військовослужбовців, доля яких досі невідома. Окупанти Криму стверджують, що трьом пораненим українським морякам було надано медичну допомогу, про те, де знаходяться інші затримані - даних немає.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Україні хочуть ввести воєнний стан у зв'язку з нападом Росії на українські кораблі в Керченській протоці. Відповідний указ підписав Петро Порошенко, після чого передав його на розгляд ВР. РНБО пропонує ввести особливий режим в Україні на 60 днів - Порошенко вважає, що потрібно вводити воєнний стан на 30 днів, щоб не змістити виборчу кампанію і не зірвати вибори президента в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?