Генсек НАТО виступив з важливою заявою по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО виступив з важливою заявою по Україні

Генсек НАТО виступив з важливою заявою по Україні
Джерело:  online.ua

У Брюсселі завершилося екстрене засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів, за підсумками якого виступив генсек НАТО Йенс Столтенберг. Він жорстко засудив Росію в агресії проти України і закликав негайно звільнити українських моряків і кораблі, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу місії України в НАТО.

"Немає ніяких виправдань застосування сил Росією сил проти українських кораблів. НАТО закликає Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі", - заявив Столтенберг.

Нагадаємо, російські прикордонники напали на українські кораблі - вони заблокували їм прохід через Керченську протоку, а потім відкрили вогонь, щоб захопити буксир і катери ВМС ЗС України. В ході збройного захоплення були поранені кілька українських моряків. У полон до російських силовиків всього потрапили 23 військовослужбовців України.

На тлі зростаючої агресії Росії проти України Радбез ООН і Комісія Україна-НАТО проводять екстрені засідання. В Україні також зібралася Верховна рада, щоб проголосувати за рішення про введення воєнного стану в країні, яке раніше ініціювали РНБО і президент Петро Порошенко.

Раніше ONLINE.UА публікував пряму трансляцію екстреного засідання Радбезу ООН, на якому обговорюється новий акт агресії Росії проти України і відповідь на нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?