СБУ: на захоплених Росією кораблях були українські контррозвідники
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ: на захоплених Росією кораблях були українські контррозвідники

СБУ: на захоплених Росією кораблях були українські контррозвідники
Джерело:  online.ua

СБУ підтвердила інформацію про перебування співробітників військової контррозвідки на борту кораблів ВМС України, які атакувала та захопила Росія у Керченській протоці. Повідомляється, що офіцери української спецслужби виконували службові завдання з контрозвідувального забезпечення, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

Як відомо, в ході засідання Радбезу ООН Росія заявила про перебування на борту одного із затриманих кораблів ВМС ЗСУ 2 співробітників Служби безпеки України. Голова української спецслужби підтвердив ці дані.

"Здивування ж окремих офіційних осіб РФ щодо присутності співробітників СБУ на борту кораблів зовсім не свідчить про відсутність подібної практики в органах контррозвідки країни-агресора", - сказано в повідомленні.

Окрім того, в СБУ додали, що справжнє "здивування" викликає поведінка росіян. Так, замість двох українських катерів і малого буксиру вони застосували шість "ФСБшних" та чотири військово-морських плавзасоби, а також бойові гелікоптери і літаки ВКС РФ.

"За підтвердженою оперативною інформацією СБУ, один із російських штурмовиків використав проти українських катерів дві бойові некеровані ракети. Внаслідок цього один із офіцерів СБУ отримав важке поранення", – підкреслили у спецслужбі.

Також у відомстві пояснили, що протягом понад чотирьох років російської агресії українські військові контррозвідники перебувають на передовій пліч-о-пліч із бойовими побратимами ЗС України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у ФСБ РФ заявили, що допитали українських моряків, затриманих напередодні в Керченській протоці. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?