Влада США звернулася до Порошенко та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада США звернулася до Порошенко та Путіна

Влада США звернулася до Порошенко та Путіна
Джерело:  online.ua

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати засуджують агресивні російські дії у Азово-Керченській акваторії і підтримують суверенітет та територіальну цілісність України. Окрім того, він закликав президента України Петра Порошенко та очільника Кремля Володимира Путіна безпосередньо взяти участь у вирішенні цієї ситуації, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держдепу.

"Сполучені Штати висловлюють глибоку стурбованість з приводу інциденту в Чорному морі, що стався 25 листопада, коли українські судна намагалися пройти через Керченську протоку. Звіти про те, що російські судна таранили та стріляли в українські кораблі, завдаючи шкоди українським членам екіпажу, а потім захопили три судна, становлять небезпечну ескалацію та порушення міжнародного права", - йдеться у заяві.

Окрім того, влада США закликає "обидві сторони виявляти стриманість та виконувати свої міжнародні зобов'язання".

"Ми закликаємо президентів Порошенка та Путіна безпосередньо взяти участь у вирішенні цієї ситуації. У зв'язку з цим ми знову підтверджуємо нашу підтримку формату "нормандської четвірки". Сполучені Штати підтримують суверенітет та територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів, що поширюються на територіальні води, а також право її суден на міжнародні води. Як зазначено в нашій Кримській декларації, Сполучені Штати відкидають спробу Росії приєднати Крим", - заявив Помпео.

Як повідомляв ONLINE.UА, президент РФ Володимир Путін заявив, що "серйозно стурбований" у зв’язку з оголошенням в Україні воєнного стану. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?